Her hvor det vender – Pligtaflevering!

9. marts 2022 (3 dage til release)

Pligtaflevering

Jeg har altid (især i teorien) været helt på det rene med, at det man låner på biblioteket skal leveres tilbage og helst (bl.a. men ikke kun på grund af ens privatøkonomi) til tiden. I mit (mine?) tidligere liv, har det i perioder været et lidt belastet forhold jeg havde til disse ellers enkle præmisser. Og faktisk praktiserede jeg i udstrakt grad brugerbetaling lang tid før det kom på mode at tale om hos nyliberale og andre. Det danske biblioteksvæsen burde have en buste stående af mig. Det er mange år siden – men man kunne selvfølgelig have frygtet at en term som “pligtaflevering” kunne have taget pippet fra mig selv i min nuværende modne og selvfremskredne alder. Det der skulle “pligtafleveres” til Det Kongelige Danske Bibliotek (tidl Statsbiblioteket) var to fysiske eksemplarer af mit snart udgivne album “Her hvor det vender”. Og lad mig gøre det helt klart – jeg behøvede ingen trusler for at få afleveringen effektueret. Ja, jeg skulle nærmest kæmpe for at få den effektueret – men nu er det gjort, og selv om de (næsten) er en ikonisk vedbend fattigere, i hvert fald i Aarhus-afdelingen, er de nu to eksemplarer af et sangskrivnings-monument rigere! (jow jow)

Tagged with: , , , ,
Posted in blog, musik, refleksioner