Biografi

Svend_SeegertSvend Seegert

Sangskriver, komponist, pianist og guitarist.

Har spillet musik hele livet og optrådt siden 1989.

Kapelmester og revykomponist: Århus Studenterrevy 1991 og 92 og Århus-revyen 1994 og 1995

Har spillet og komponeret folk, spillemands- og verdenmusik med det trendsættende band Kætter Kvartet 1995-2002. Kætter Kvartet spillede i alt ca 500 koncerter, de største på festivaller som Tønder Festival, Skagen Festival, Dranouter Folk Festival (Belgien), Falun Folk Festival (Sverige) og et hav af andre steder i ind- og udland.

Har også optrådt i lignende sammenhænge i duo med kætter-kollega John Bæk – og senest i trioen “Seegert, Bæk & Nygaard”.

Svend Seegert har de sidste ca 15 år været involveret i Århus Sangskriverværksted både som aktiv værkstedsvært, optrædende vært og sangskriver og i mange år også som bestyrelsesmedlem. Århus Sangskriverværksted en forening af sangskrivere som især fokuserer på dét at skrive sange og at give hinanden kreativt feedback. Foreningen har gennem en længere årrække udviklet et netværk af sangskrivere på tværs af Europa – ikke mindst gennem det EU-støttede sangskriver-projekt “Playing for Integration” tilbage i 2012 og 2013. Dette projekt omfattede summits og koncerter i bl.a Tyskland, Irland, England og Slovenien.

Fokus gennem de sidste 15 år har været på sangskrivning og på nærværende fremførsel af disse sange live. Repertoiret er gennem disse år blevet slebet og spillet til, mest solo men også lejlighedsvist med band på. Den mest usædvanlige konstellation var nok to koncerter med backing af koret “Odder Voices” under ledelse af Catarina Bosæus.

Samtidig er den musikalske horisont blevet plejet via samarbejde, co-writing og sammenspil med flere yngre sangskrivere, heriblandt Kristian Mikkelsen, Viktoria Lundberg, Nina Tilby, Jenny Thiele og Maria Manuela.

Har siden 2011 også vedligeholdt det musikalske håndværk i duoen “Manuela & Seegert – Blues & Ballads”.