Biografi

Svend_SeegertSvend Seegert

Sangskriver, komponist, pianist og guitarist.

Har spillet musik hele livet og optrådt siden 1989.

Kapelmester og revykomponist: Århus Studenterrevy 1991 og 92 og Århus-revyen 1994 og 1995

Har spillet og komponeret folk, spillemands- og verdensmusik med det trendsættende band Kætter Kvartet 1995-2002. Kætter Kvartet spillede i alt ca 500 koncerter, de største på festivaler som Tønder Festival, Skagen Festival, Dranouter Folk Festival (Belgien), Falun Folk Festival (Sverige) og mange andre steder i ind- og udland.

Har også optrådt i lignende sammenhænge i duo med kætter-kollega John Bæk, og i trio med “Seegert, Bæk & Nygaard”.

Svend Seegert har siden 2004 været involveret i Århus Sangskriverværksted både som aktiv værkstedsvært, optrædende sangskriver, vært og konferencier og i mange år også som bestyrelsesmedlem. Århus Sangskriverværksted en forening af sangskrivere som især fokuserer på dét at skrive sange og at give hinanden kreativt feedback. Foreningen har gennem en længere årrække udviklet et netværk af sangskrivere på tværs af Europa – ikke mindst gennem det EU-støttede sangskriver-projekt “Playing for Integration” tilbage i 2012 og 2013. Dette projekt omfattede summits og koncerter i bl.a Tyskland, Irland, England og Slovenien.

Fokus har siden 00′erne været på sangskrivning og på nærværende fremførsel af disse sange live. Repertoiret er gennem årene blevet slebet og spillet til, mest solo men også lejlighedsvist med band på. Den mest usædvanlige konstellation var nok to koncerter med backing af koret “Odder Voices” under ledelse af Catarina Bosæus.

Samtidig er den musikalske horisont blevet plejet via samarbejde, co-writing og sammenspil med flere yngre sangskrivere, heriblandt Kristian Mikkelsen (Inuit Feet), Viktoria Lundberg, Nina Tilby, Jenny Thiele og Maria Manuela.

Har siden 2011 også vedligeholdt det musikalske håndværk i duoen “Manuela & Seegert – Blues & Ballads”.

I marts 2022 udkom albummet “Her hvor det vender”, som en frugt at de foregående års fokusering på sangskrivning og albummet fremstår som en sjov blanding af debut-album som solist og et greatest hits album. Albummet har fået mange roser, og “Bare hun vil være min kæreste” har siden da været flittigt spillet på Danmarks Radio’s P5.