Ronde van Borum

7. april 2019

Forår og cykling er fedt – også i forskellige kombinationer. I Belgien kørtes et af årets fem ”monumenter”: Flandern Rundt (Ronde van Vlaanderen) og lidt uden for Århus kørtes et fint motionsløb der med hilsen til den flamske klassiker kalder sig ”Ronde van Borum”. Dette fine tiltag er startet og tovholdt af journalist, fotograf og cykel-entusiast Uggi Kaldan, og det får næste år deltagelse af en belgisk legende i form af Johan Museeuw, (dobbelt Flandern Rundt-vinder) så lidt interaktion er der faktisk mellem de to begivenheder.
Squadra Molteni var (selvfølgelig) repræsenteret i Borum-runden – denne gang med ikke mindre end 10 ryttere der placerede sig pænt fordelt ”rundt omkring”. Og ja, vi var selvfølgelig først i ”på stål og i uld-kategorien”. For alles vedkommende blev der (i uld) gået til stålet, og samtidig var det en officiel debut til den ny-restaurerede holdbus der med kærlig, kyndig og selvopofrende hånd er gjort køreklar af Grane Maaløe.
Dagens soigneur og ”poselangerske” var Maria Winther – og hun udgjorde sammen med Grane og hans fantastiske Citroën HY dagens stilistiske højdepunkt.
Har pt ikke styr på min egen placering, men har en ide om at jeg gennemførte dagens 74 yderst kuperede km med omkring 33 km/t i snit. Det har jeg personlig godkendt som et fint resultat, ekvipagens samlede alder taget i betragtning (109 år), og i den til lejligheden selvopfundne kategori ”+59” blev jeg vist rigtig godt placeret.

Svend Seegert og Kasper Sørensen - høj puls og skarpt højresving.

Svend Seegert og Kasper Sørensen – høj puls og skarpt højresving.

Efter løbet var der belgisk øl og almindelig munterhed + obligatorisk gruppefoto.
Og nåh ja – i Belgien var dagens mand (udover den italienske vinder) danske Kasper Asgreen, der som en verdensklassehjælperytter kørte for holdkammerater, der aldrig viste hvad de skulle have vist, og til sidst kørte han efter en overdådig indsats alene afsted og sled sig til en vild andenplads.
En stjerne er født …

Molteni - Ronde Van Borum

Squadra Molteni – et retrocykelhold og en smuk Citroën.

 

Posted in blog, cykling